digues que m'estimes…

una reflexió sobre unes paraules molt acurades

Canvi de terç però seguim en la mateixa línia…

Filed under: General — lidamar at 7:27 pm on Dijous, abril 7, 2011

Ja feia temps que no feia cap entrada al blog, no per això he deixada de banda l’assignatura…després de les festes de nadals i del s examens de gener vam reprendre l’assignatura però amb un nou modus operandi del qual ara parlaré. No obstant això m’agaradaria fer referència a l’últim autor que vam treball amb la lectio cursiva: Ramon Llull. Com que va ser el darrer que vam estudiar ja no vaig fer cap entrada fent referència a la seua obra, no per això gaudeix de menys importància, tot el contrari, ell representa la base de la literatura produïda als Països Catalans al segle XV.

A classe vam treballar El Llibre de l’ordre de cavalleria on vegerem com Llull buscava fer un tractat sistemàtic per a ser cavaller. Entre altres fonts vull fer referència a l’article següent: 

Mas cavaller qui d’açò fa lo contrari». Una lectura del tractat lul·lià sobre la cavalleria

A. Soler i Llopart.

Aquest article explica molt bé el doble context que conté el llibre i a mi em va aprofitar moltisim el l’aprofundització i la comprenció del text tot i ser el més clar i fàcil dels autors treballats. Bé, després de fer aquesta xicoteta menció per tal de no passar per alt la importància de Llull reprendrem el curs en el punt en el qual ens trobem.

Com deia abans, en aquest quatrimestre ens dedicarem a la part teòrica dels autors treballats anteriorment, vam començar amb sor Isabel de Villena i ara ja estem treballant amb Corella. Però, en el blog parlarem primerament d’alguns aspectes que més m’han sobtat de l’Abadessa del Convent de la Trinitat i ja més endavant posarem atenció a Corella.

Comptat i debatut, després de reprendre de nou aquest “dietari” comencaré a atendre els temes que ens interesen, la narrativa del segle XV.



No hi ha comentaris »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 15 6 ?