digues que m'estimes…

una reflexió sobre unes paraules molt acurades

‘Llibre dels àngels’: les dues cares de la moneda

Filed under: General — lidamar at 12:18 pm on Dilluns, desembre 13, 2010

Amb el nou text que estudiem fem un bot enrere en el temps i ens situem en el segle XIV, l’autor al qual ens referim és Francesc Eiximenis. Aquest personatge és més conegut per l’obra ‘Lo Crestià’ però hi ha una obra  seua més rellevant, pel que fa al contingut i el missatge, és el ‘Llibre dels àngels’ editat pòstumament l’any 1490.

És el llibre medieval que més edicions ha tingut en català, i el més traduït a altres llengües, fins i tot al llatí. I ens preguntem: que trobem en aquest llibre?… com hem comentat a classe una proposta d’organització social a partir de la jerarquia dels àngels. El raonament és molt clar,    si aquesta forma d’organitzar funciona perquè no imitar-la?

Eiximenis amb aquesta obra no busca fer literatura elevada sinó redacció fàcil per a la comprensió de tothom. Com veiem açò l’allunya bastant de Corella ja que aquest buscava la bellesa en la redacció en un estil difícil de comprendre per a molts, la qual cosa indica que cada autor s’adreçava a un públic diferent.

El producte que presenta Eiximenis és clarament medieval per la qual cosa des del primer moment es marquen diferències amb la resta de textos que hem estudiat, no obstant això, comparteixen una mateixa intenció tots tres autors: transmetre una proposta social i espiritual.



No hi ha comentaris »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 11 6 ?