digues que m'estimes…

una reflexió sobre unes paraules molt acurades

La teologia fa una crida a la filosofia

Filed under: General — lidamar at 1:02 pm on Dilluns, desembre 13, 2010

En l’anterior intervenció parlàvem de les eines que utilitzava Eiximenis per a convèncer de l’existència del àngels. Si s’ apropem al text, cap a la fi del capítol tercer, apareix una font de saviesa  molt important en l’època, són els filòsofs. Doncs bé, aquestes persones que eren concebudes com savis feien unes premisses a partir de l’estudi de la realitat amb les quals Eiximenis suporta algunes de les seues argumentacions.

Segons la filosofia hi ha més coses que no podem percebre amb els cinc sentits que les que si podem percebre. Per tant, si els àngels no els veiem no és perquè no existeixen, tot el contrari, és perquè els nostres sentits no són capaços de veure’ls. Però per afermar més aquest punt, Eiximenis diu que si els àngels són els enviats de Déu i nosaltres dubtem de la seua existència alhora estem dubtant de Déu.

Com podem veure,  aquests arguments són fàcilment desmuntables en l’actualitat però la concepció medieval no concebia la vida sense la presència  divina omnipresent. No obstant això, són arguments utilitzats en benefici d’un motiu que va més enllà d’una religió.



No hi ha comentaris »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 11 3 ?